32nd BCS Preliminary MCQ Questions and Answers

Here you will get all previous questions and answers. you may find mistake or wrong answers. If you get any kind of mistake or wrong answers then don't forget to write us in our comment box or contact us by using our email. If you have any opinion, then, of course, express to us. Thank you. To your success........ Knowledge World

Dear Learners,
Here you will get all previous questions and answers. you may find mistake or wrong answers. If you get any kind of mistake or wrong answers then don't forget to write us in our comment box or contact us by using our email. If you have any opinion, then, of course, express to us. Thank you.
To your success........
Knowledge World




Now read.....

32nd BCS Preliminary MCQ Questions and Answers


1. বাংলাদেশের জাতীয় পতাকার দৈর্ঘ্য-প্রস্থের অনুপাত কোনটি?
(a) ৮:৫
(b) ১০:৬
(c) ১১:৮
(d) ১১:৭

2. ভূ-পৃষ্ঠের সৌরদীপ্ত ও অন্ধকারাচ্ছন্ন অংশের সংগযোস্থলকে বলে -
(a) উষা
(b) গোধূলি
(c) গুরুবৃত্ত
(d) ছায়াবৃত্ত

3. মৌমাছির চাষ হলো -
(a) এপিকালচর
(b) সেরিকালচার
(c) পিসিকালচার
(d) হর্টিকালচার

4. উদ্ভিদের বৃদ্ধি নির্ণায়ক যন্ত্র -
(a) ওডোমিটার
(b) ক্রনমিটার
(c) ট্যাকোমিটার
(d) ক্রেসকোগ্রাফ

5. 'মা ছিল না বলে চুল বেঁধে দেয়নি।' এটি একটি -
(a) জটিল বাক্য
(b) যৌগিক বাক্য
(c) সরল বাক্য
(d) মিশ্র বাক্য

6. 'শূন্যপুরাণ' রচনা করেছেন -
(a) রামাই পণ্ডিত
(b) শ্রীকর নন্দী
(c) বিজয় গুপ্ত
(d) লোচন দাস

7. "To raise one's brows" indicates -
(a) annoyance
(b) disapproval
(c) indifference
(d) surprise

8. আটলান্টিক ও প্রশান্ত মহাসাগরকে যুক্ত করেছে কোনটি?
(a) সুয়েজ খাল
(b) মিসিসিপি
(c) ভলগা
(d) পানামা খাল

9. কোন শব্দ গঠনে বাংলা উপসর্গ ব্যবহৃত হয়েছে?
(a) পরাকাষ্ঠা
(b) অভিব্যক্তি
(c) পরিশ্রান্ত
(d) অনাবৃষ্ঠি

10. তামাবিল সীমান্তের সাথে ভারতের কোন শহরটি অবস্থিত?
(a) করিমগঞ্জ
(b) খোয়াই
(c) পেট্রাপল
(d) ডাউকি

11. বাসা বাড়ীতে সরবারাহকৃত বিদ্যুতের ফ্রিকোয়েন্সি হলো -
(a) ৫০ হার্জ
(b) ২২০ হার্জ
(c) ২০০ হার্জ
(d) ১০০ হার্জ

12. অপটিক্যাল ফাইবারে আলোর কোন ঘটনাটি ঘটে?
(a) প্রতিসরণ
(b) বিচ্ছুরণ
(c) অপবর্তন
(d) অভ্যন্তরীন প্রতিফলন

13. x²-8x-8y+y² এর সাথে কত যোগ করলে যোগফল একটি পূর্ণ বর্গ হয়?
(a) 4xy
(b) 2xy
(c) 6xy
(d) 8xy

14. আমেরিকার চালক বিহীন গোয়েন্দা বিমান 'স্টিলথ ড্রোন' টি কি?
(a) বোমারু বিমান চালিত
(b) মিগ চালিত
(c) হেলিকপ্টার চালিত
(d) শক্তিশালী রকেট চালিত

15. মাশরুম এক ধরনের -
(a) অপুষ্পক উদ্ভিদ
(b) পরজীবী উদ্ভিদ
(c) ফাঙ্গাস
(d) অর্কিড

16. 'পলামৌ' ভ্রমণ কাহিনীটি কার রচনা?
(a) শরৎচন্দ্র চট্টোপাধ্যায়
(b) সুনীল গংঙ্গোপাধ্যায়
(c) সঞ্জীব চন্দ্র চট্টোপাধ্যায়
(d) তারাশঙ্কর বন্দোপাধ্যায়

17. দুধে থাকে -
(a) সাইট্রিক এসিড
(b) ল্যাকটিক এসিড
(c) নাইট্রিক এসিড
(d) এসিটিক এসিড

18. ১, ৩, ৬, ১৫, ২১ . . . . . . . ধারাটির দশম পদ কত?
(a) ৪৫
(b) ৫৫
(c) ৬৫
(d) ৬২

19. 'আলোকিত মানুষ চাই' - এটি কোন প্রতিষ্ঠানের শ্লোগান?
(a) জাতীয় গ্রন্থ কেন্দ্র
(b) বিশ্ব সাহিত্য কেন্দ্র
(c) সুশাসনের জন্য নাগরিক
(d) পাবলিক লাইব্রেরি

20. 'গ্রেট হল' কোথায় অবস্থিত?
(a) বৃটেন
(b) যুক্তরাষ্ট্র
(c) চীন
(d) রাশিয়া

21. 'দিবারাত্রির কাব্য' কার লেখা উপন্যাস?
(a) তারাশঙ্কর বন্দ্যোপাধ্যায়
(b) শ্রীকুমার বন্দোপাধ্যায়
(c) ঈশান চন্দ্র
(d) মানিক বন্দ্যোপাধ্যায়

22. কম্পিউটার ভাইরাস কি?
(a) একটি ক্ষতিকারক জীবণু
(b) একটি ক্ষতিকারক সার্কিট
(c) একটি ক্ষতিকারক চৌম্বক ফ্লাক্স
(d) একটি ক্ষতিকারক প্রোগাম

23. The sentence "Who would have thought Shylock was so unkind?" express -
(a) hyperbole
(b) interrogation
(c) command
(d) wonder

24. ডায়োড সবচেয়ে বেশী ব্যবহৃত হয় -
(a) ক্যাপাসিটর হিসেবে
(b) ট্রান্সফরমার হিসেবে
(c) রেজিস্টর হিসেবে
(d) রেক্টিফায়ার হিসেবে

25. এন্টিবায়োটিকের কাজ -
(a) রোগ প্রতিরোধের ক্ষমতা বৃদ্ধি করা
(b) জীবাণূ ধ্বংস করা
(c) ভাইরাস ধ্বংস করা
(d) দ্রুত রোগ নিরাময় করা

26. 'Subconscious' শব্দটির বাংলা পারিভাষিক শব্দ হল -
(a) অর্ধচেতন
(b) অবচেতন
(c) চেতনাহীন
(d) চেতনাপ্রবাহ

27. পরপর তিনটি সংখ্যার গুণফল ১২০ হলে তাদের যোগফল কত?
(a) ৯
(b) ১২
(c) ১৪
(d) ১৫

28. 'সোনালিকা' ও 'আকরব' বাংলাদেশের কৃষি ক্ষেত্রে কিসের নাম?
(a) উন্নত কৃষি যন্ত্রপাতির নাম
(b) উন্নত জাতের ধানের নাম
(c) দুটি কৃষি বিষয়ক বেসরকারি সংস্থার নাম
(d) উন্নত জাতের গমের নাম

29. কোন জেলায় চা-বাগান বেশী?
(a) সিলেট
(b) হবিগঞ্জ
(c) মৌলভীবাজার
(d) বান্দরবান

30. কোনটি তারবিহীন দ্রুতগতির ইন্টারনেট সংযোগের জন্য উপযোগী?
(a) ওয়াইম্যাক্স
(b) সি-সম
(c) ব্লু-টুথ
(d) ব্রডব্রান্ড

31. কোনটি ইংরেজি শব্দ?
(a) ম্যাজিন্টা
(b) পিস্তল
(c) আলমারি
(d) কমা

32. "We were no more surprised than Rahman."
(a) We were less surprised than Ranman
(b) We were all surprised
(c) Rahman was less surprised than us
(d) We were as surprised as Rahman

33. x² - y² + 2y -1 এর একটি উৎপাদক -
(a) x + y + 1
(b) x - y
(c) x + y -1
(d) x - y - 1

34. 'বৃক্ষ' শব্দের সমার্থক শব্দ কোনটি?
(a) কলাপী
(b) নীরধি
(c) বিটপী
(d) অবনি

35. ৭ সে. মি ব্যাসার্ধ বিশিষ্ট বৃত্তের অন্তলিখিত বর্গক্ষেত্রের ক্ষেত্র কত?
(a) ৯৮ ব. সে. মি.
(b) ৪৯ ব. সে. মি.
(c) ১৯৬ ব. সে. মি.
(d) ১৪৬ ব. সে. মি.

36. রেডক্রসের সদর দপ্তর কোথায় অবস্থিত?
(a) প্যারিস
(b) লন্ডন
(c) নিউইয়র্ক
(d) জেনেভা

37. বাংলাদেশের White gold কোনটি?
(a) ইলিশ
(b) পাট
(c) রূপা
(d) চিংড়ী

38. x³+x²y, x²y+xy² এর ল. সা. গু কোনটি?
(a) xy
(b) x+y
(c) xy(x+y)
(d) x²y(x+y)

39. x -(1/x) =7 হলে x³-(1/x)³ এর মান কত?
(a) ৩৩৪
(b) ১৫৪
(c) ৩৬৪
(d) ৫১২

40. ভাষার ক্ষুদ্রতম একক কোনটি?
(a) বর্ণ
(b) শব্দ
(c) অক্ষর
(d) ধ্বনি

41. x এবং y উভয়ই বিজোড় সংখ্যা হলে কোনটি জোড় হবে?
(a) x + y + 1
(b) xy
(c) xy + 2
(d) x + y

42. কোনটি সাধিত শব্দ নয়?
(a) পানসা
(b) ফুলেল
(c) গোলাপ
(d) হাতল

43. যে বায়ু সর্বদাই উচ্চচাপ অঞ্চল থেকে নিম্নচাপ অঞ্চলের দিকে প্রবাহিত হয় তা হলো -
(a) আয়ন বায়ু
(b) নিয়ত বায়ু
(c) প্রত্যয়ন বায়ু
(d) মৌসুমী বায়ু

44. 'তাস' কোন দেশের সংবাদ সংস্থা?
(a) রাশিয়া
(b) চীন
(c) ভারত
(d) পাকিস্তান

45. log28 = কত?
(a) ৪
(b) ৩
(c) ২
(d) ১

46. বাংলাদেশের কোন জেলাটি বাংলাদেশ-ভারত সীমান্তের মধ্যে নয়?
(a) পঞ্চগড়
(b) সাতক্ষীরা
(c) হবিগঞ্জ
(d) কক্সবাজার

47. নোবেল পুরস্কার বিজয়ী 'তাওয়াচ্চুল কারমান' কোন দেশের নাগরিক?
(a) ইরান
(b) ইন্দোনেশিয়া
(c) তুরস্ক
(d) ইয়েমেন

48. BRTC - এর ইংরেজি পূর্ণরূপ কোনটি?
(a) Bangladesh Telephone Regulatory Commission
(b) Bangladesh Telecommunication Regulatory Commission
(c) Bangladesh Telecom Regulatory Commission
(d) Bangladesh Telephone and Regulatory Commission

49. 'আনোয়ারা' গ্রন্থটি কার রচনা?
(a) কাজী এমদাদুল হক
(b) মীর মশারফ হোসেন
(c) মোহাম্মদ নজিবর রহমান
(d) ইসমাইল হোসেন সিরাজী

50. 'তুমি অধম, তাই বলে আমি উত্তম হব না কেন?' এই প্রবাটির রচয়িতা কে?
(a) মীর মশাররফ হোসেন
(b) রোকেয়া সাখাওয়াত হোসেন
(c) বংঙ্কিম চন্দ্র চট্টোপাধ্যায়
(d) রবীন্দ্রনাথ ঠাকুর

51. একটি সমবাহু বিভূজের বাহুর প্রত্যেকটির দৈর্ঘ্য ২ মিটার বাড়লে এর ক্ষেত্রফল ৩√৩ বর্গ মিটার বেড়ে যায়। সমবাহু ত্রিভূজের বাহুর দৈর্ঘ্য কত?
(a) ১ মিটার
(b) ২ মিটার
(c) ৩ মিটার
(d) ৪ মিটার

52. প্রথম বাংলাদেশী এভারেস্ট বিজয়ী মুসা ইব্রাহীম কোন সালে মাউন্ট এভারেস্ট শৃঙ্গে আরোহন করেন?
(a) ২০০৮
(b) ২০১১
(c) ২০০৯
(d) ২০১০

53. কোন ভগ্নাংটি ক্ষুদ্রতম?
(a) ৫৬
(b) ১২১৫
(c) ১১১৪
(d) ১৭২১

54. বাংলাদেশ রেলওয়ের সর্ববৃহৎ কারখানা কোথায়?
(a) চট্টগ্রাম
(b) পাকশি
(c) সৈয়দপুর
(d) আখাউড়া

55. বাংলাদেশের কৃষিতে 'দোয়েল' -
(a) জাতীয় পাখীর নাম
(b) কৃষি সংস্থার নাম
(c) উন্নত জাতের গমের নাম
(d) কৃষি যন্ত্রের নাম

56. কাজী নজরুল ইসলাম রচিত গল্প কোনটি?
(a) পদ্মরাগ
(b) পদ্মগোখরা
(c) পদ্মপুরাণ
(d) পদ্মাবতী

57. 'জুলিয়াস সীজার' কেন বিখ্যাত?
(a) রোমের সম্রাট হিসেবে
(b) বর্ণবাদ বিরোধী হিসেবে
(c) বৃটেনের রাজা হিসেবে
(d) আমেরিকার প্রেসিডেন্ড হিসেবে

58. বৈদ্যুতিক মিটারে এক ইউনিট বিদ্যুৎ খরচ বলতে বুঝায় -
(a) এক কিলোওয়াট-ঘন্টা
(b) এক ওয়াট-ঘন্টা
(c) এক কিলোওয়াট
(d) এক ওয়াট

59. একটি গাড়ির চাকা প্রতি মিনিটে ৯০ বার ঘোরে। ১ সেকেন্ডে চাকাটি কত ডিগ্রি ঘুরবে?
(a) ১৮০ ডিগ্রী
(b) ২৭০ ডিগ্রী
(c) ৫৪০ ডিগ্রী
(d) ৩৬০ ডিগ্রী

60. ভাষা আন্দোলন বিষয়ক উপন্যাস কোনটি?
(a) আরেক ফানগুন
(b) জীবন ঘষে আগুন
(c) নন্দিত নরকে
(d) পিঙ্গল আকাশ

61. কোনো ত্রিভূজের তিনটি বাহুকে বর্ধিত করলে উৎপন্ন বহিঃস্থ কোণ তিনটির সমষ্টি কত?
(a) ১৮০ ডিগ্রী
(b) ১৫০ ডিগ্রী
(c) ২৭০ ডিগ্রী
(d) ৩৬০ ডিগ্রী

62. 'গাছপাথর' বাগধারাটির অর্থ -
(a) ভূমিকা করা
(b) হিসাব-নিকাশ
(c) অসম্ভব বস্তু
(d) বাড়াবাড়ি করা

63. মডেম এর মধ্যে যা থাকে তা হলো -
(a) একটি মডুলেটর
(b) একটি মডুলেটর ও একটি ডিমডুলেটর
(c) একটি কোডেক
(d) একটি এনকোডাব

64. "Not once has our neighbour invited us into his house."
(a) Our neighbour has invited us into his house not once but many times.
(b) neighbour has never invited us into his house
(c) Occasionally our neighbour has invited us into his house
(d) Our neighbour has not always invited us into his house

65. মুক্তিযু্দ্ধ নির্ভর রচনা কোনটি?
(a) এইসব দিন রাত্রি
(b) নূরলদীনের সারা জীবন
(c) একাত্তরের দিনগুলি
(d) সৎ মানুষের খোঁজে

66. পারস্পরিক আবেশকে ব্যবহার করা হয় কোনটিতে?
(a) ডায়োড
(b) ট্রান্সফরমার
(c) ট্রানজিস্টার
(d) আমপ্লিফায়ার

67. একটি আয়তকার ঘরের দৈর্ঘ্য প্রস্থ অপেক্ষা ৪ মিটার বেশী। ঘরটির পরিসীমা ৩২ মিটার হলে ঘরটির দৈর্ঘ্য কত?
(a) ৬ মিটার
(b) ১০ মিটার
(c) ১৮ মিটার
(d) ১২ মিটার

68. স্বর্ণের খাদ বের করতে ব্যবহার করা হয় -
(a) সালফিউরিক এসিড
(b) নাইট্রিক এসিড
(c) সাইট্রিক এসিড
(d) কার্বোলিক এসিড

69. 'আলোছায়া' পদটি কোন সমাসের অন্তর্গত?
(a) দ্বন্দ্ব সমাস
(b) অব্যয়ীভাব সমাস
(c) তৎপুরুষ সমাস
(d) কর্মধারয় সমাস

70. বৃত্তের ব্যাস তিনগুণ বৃদ্ধি পেলে ক্ষেত্রফল কতগুণ বৃদ্ধি পাবে?
(a) ৩ গুণ
(b) ৯ গুণ
(c) ১২ গুণ
(d) ১৬ গুণ

71. টাকায় ৩টি করে লেবু কিনে টাকায় ২টি করে বিক্রি করলে শতকরা কত লাভ হবে?
(a) ৫০%
(b) ২০%
(c) ৩০%
(d) ৩৩%

72. কোনটি 'বাতাস' শব্দের সমার্থক নয়?
(a) পাবক
(b) মারুত
(c) পবন
(d) অনিল

73. পিতলের উপাদান হলো -
(a) তামা ও টিপন
(b) তামা ও নিকেল
(c) তামা ও সিসা
(d) তামা ও দস্তা

74. সেট A={xϵN: x²>8, x³<30} হলে x এর সঠিক মান কোনটি?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

75. 'গ্রীনল্যান্ড' -এর মালিকানা কোন দেশের?
(a) সুইডেন
(b) নেদারল্যান্ড
(c) ডেনমার্ক
(d) ইংল্যান্ড

76. .৪৭. কে সাধারণ ভগ্নাংশে পরিণত করলে কত হবে?
(a) ৪৭৯০
(b) ৪৩৯০
(c) ৪৩৯৯
(d) ৪৭৯৯

77. পূর্ব তিমুরের রাজধানী কোথায়?
(a) লাসা
(b) পের্টা নোভা
(c) দিলি
(d) তিয়েন আন মেন

78. কোনটি শুদ্ধ বানান?
(a) আকাংখা
(b) আকাঙকা
(c) আকাংঙ্খা
(d) আকাংক্ষা

79. জনসংখ্যার ভিত্তিতে বৃহত্তর মুসলিম রাষ্ট্র কোনটি?
(a) পাকিস্থান
(b) সৌদি আরব
(c) মিশর
(d) ইন্দোনেশিয়া

80. 'বীরবল' ছদ্মনামে কে লিখতেন?
(a) রবীন্দ্রনাথ ঠাকুর
(b) মুনীর চৌধরী
(c) সমরেশ বসু
(d) প্রমথ চৌধুরী

81. ABCD চতুর্ভূজে AB||CD, AC=BD এবং ∠A = 90° হলে সঠিক চতুর্ভূজ কোনটি?
(a) সামন্তরিক
(b) রম্বস
(c) ট্রাপিজিয়াম
(d) আয়তক্ষেত্র

82. 2√(6√+2) = কত?
(a) √3+√ 2
(b) 3 - √2
(c) √3 - √2
(d) √3 + 2

83. যকৃতের রোগ কোনটি?
(a) জন্ডিস
(b) টাইফয়েড
(c) হাম
(d) কলেরা

84. কোনটি জৈব অম্ল?
(a) নাইট্রিক এসিড
(b) হাইড্রোক্লোরিক এসিড
(c) এসিটিক এসিড
(d) সালফিউরিক এসিড

Choose a suitable word/phrase to fill in the blanks of the given sentences:
85. After food has been dried or canned ___ for later consumption.
(a) it should be stored
(b) that it should be stored
(c) should be stored
(d) which should be stored

86. Travellers ____ their reservation well in advance if they want to visit the St. Martins island.
(a) had better to get
(b) had to better get
(c) had better get
(d) had better got

Choose the correct antonym for -
87. "Cynical"
(a) Pessimistic
(b) Gullible
(c) Equivocal
(d) Liberal

88. "Oblige"
(a) Bind
(b) Require
(c) Bother
(d) Censure

Choose the meaning of the given expression:
89. "No news is good news"
(a) It is likely that we expect bad news
(b) It is likely to bad news
(c) It is likely that nothing bad has happened
(d) It is unlikely that another bad has happened.

90. A bird in hand is worth two in the bush.
(a) Take what you have got readily available rather than expecting better in the future.
(b) The seen is better than actual
(c) Promises are better than actual
(d) It is no good beating about the bush

Choose the pair of words that expresses a relationship similar to that of the given pair:
91. Heart : human
(a) Wall : brick
(b) Hand : child
(c) Kitchen : house
(d) Engine : car

92. Heart : human
(a) wall : brick
(b) Hand : child
(c) counselor : advice
(d) Restaurant : customer

93. Word: writer
(a) Laws : policeman
(b) Butter : backer
(c) Chalk : black borad
(d) Joy : emotion

Choose the word/phrase that best retains the meaning of the underlines word/phrase in the given sentence:
94. Despite being a brilliant scientist, he does not seem to get his ideas across.
(a) make his ideas understood
(b) get ideas down pat
(c) summaries his ideas
(d) put together is ideas

95. What may be considered courteous in one culture may be arrogant in another.
(a) flimsy
(b) coarse
(c) gracious
(d) friendly

Chose the correct synonym for -
96. "Extempore"
(a) Planned
(b) Improvise
(c) Impromptu
(d) Immediate

97. "Menacing"
(a) Encouraging
(b) Alarming
(c) Promising
(d) Auspicious

Identify the incorrect word/phrase indicated by a., b., c., or d. in the following sentences:
98. According to experts a good way to(a)improve(b)listening skills is by(c)watch(d) television specially news and
documentaries.
(a)
(b)
(c)
(d)

99. Every(a)man or womanshould vote(b)for(c)the candidate oftheir(d)choice.
(a)
(b)
(c)
(d)

100. A doctor may be able to diagnose(a)a problemperfect(b) but he may not be able to find a drug to which(c)
the(d) patient.
(a)
(b)
(c)
(d)

============= 000 ===========


General Knowledge
IT Info World
Knowledge World
Auto Quotes
Bank Insurance
Life Style


Now see the answers of above questions - 

32nd BCS Preliminary MCQ Questions Answers


01. b    16. c    31. d    46. d    61. d    76. b    91. d
02. d    17. b    32. d    47. d    62. b    77. c    92. c
03. a    18. b    33. c    48. b    63. b    78. b    93. a
04. d    19. b    34. c    49. c    64. b    79. d    94. a
05. c    20. c    35. a    50. c    65. c     80. d    95. d
06. a    21. d    36. d    51. b    66. b    81. d    96. c
07. d    22. d    37. d    52. d    67. b    82. c    97. b
08. d    23. d    38. d    53. c    68. b    83. a    98. d
09. d    24. d    39. c    54. c    69. a    84. c    99. d
10. d    25. b    40. d    55. c    70. b    85. a    100. b
11. a    26. b    41. d    56. b    71. a    86. c   
12. d    27. d    42. c    57. a    72. a    87. b   
13. b    28. d    43. b    58. a    73. d    88. d   
14. a    29. c    44. a    59. b    74. b    89. c   
15. c    30. a    45. b    60. a    75. c    90. a    



Read More......
22nd BCS Preliminary MCQ Questions

If you have any questions about this topics, then ask Answers Mode Bangla

Thanks

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. I am not sure where you are getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have already tell you the source of this questions and answers.
      My source is "32nd BCS Preliminary MCQ Questions" This is the largest exam of Bangladesh.

      Delete
  2. I'll immediately snatch your rss feed as I can't to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter
    service. Do you've any? Kindly allow me understand
    in order that I could subscribe. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks you very much for your valuable feedback. I will add this option soon.
      Thamks

      Delete

Name

Abbreviation,29,ABC of Education,25,Admission,1,Art and Culture,1,BCS Question Bank,2,best Friend quotes,1,Best friendship quote's for best friend,1,Biography,3,Biology,24,Birthday Quotes,1,catastrophic health insurance quotes,1,Chemistry,1,chrismas quotes,1,christmas day,3,Christmas days greetings,3,Christmas quotes,1,Christmas Quotes,2,Common Mistakes in English,2,companion,1,compare health insurance quotes,1,Composition,2,Cute Quotes,1,cute relationship quotes,2,cute romantic quotes for him,1,Daily Writing Tips,11,Definition,12,eBook,1,Education News,15,English Essay Writing,3,English Grammar,26,English Letter Writing,1,English Paragraph Writing,2,English Report Writing,1,family health insurance quotes,1,Famous Christmas Quotes,1,Famous Friendship quotes,2,Famous Funny Christmas Quotes,1,Famous Funny Love Quotes,3,famous funny quotes,3,Famous Short Funny Love Quotes,3,Favorite quotes on Love and Romance,1,free health insurance quote online,1,friend quotes,2,friendship,1,friendship quotes,4,Friendship Quotes,3,friendship quotes of Albert Camus,1,Friendship Quotes of Aristotle,1,Friendship quotes of Euripides,1,funny chrismas quotes,1,funny Christmas quotes,2,funny friendship quotes,3,Funny Love Quotes,3,funny movie quotes,3,Funny Quotes,6,funny quotes and sayings,3,General Knowledge,13,general knowledge and answers,4,general knowledge on invention for admission test,3,general knowledge on invention for bcs,3,General Knowledge on The Digestive Organs and Digestion,2,General Knowledge on The Eye,2,General Knowledge on The Human Body,18,General Knowledge on World or Universe,1,general knowledge online,4,General Knowledge Questions,1,general knowledge questions and answer,8,general knowledge questions and answer online,1,General Knowledge Questions for BCS,1,General Knowledge Questions on Medical Discoveries,1,general knowledge quiz question,13,general knowledge quiz question with answer gk on invention,3,General Knowledge Quiz Questions with Answers,21,gk,7,GK on About The Bones,5,GK on About The Eare,1,GK on About The Eye,2,GK on About The Nose,1,GK on About the use of Tobacco,1,GK on Biology,2,GK on Famous Explorers,3,GK on International Organizations,1,GK on The Digestive Organs and Digestion,2,GK on The Nervous System,2,GK on united nation organization,1,GK on United Nations,1,GK on World or Universe,1,gk online,2,Guest Post,6,health and dental insurance quotes,1,Health Insurance Quotes,1,health insurance quotes for individuals,1,History,2,How to,1,independent health insurance quotes,1,Inspirational Quotes,2,insurance quote,1,International Headquarters,2,International Organizations,2,International Organizations and their Headquarters,2,Inventions and Discoveries,5,Islamic Life,3,Job News,1,Knowledge,1,Knowledge World,2,Learn English,6,learn general knowledge online,3,Learning Quran,6,long distance relationship quotes,2,love,2,Love amp; Romantic Quotes,7,Love Quotes,6,love quotes for him,2,love quotes for wife,1,Love quotes of Henri Nouwen,1,Math,1,Medical Discoveries,2,medical equipements,1,medical Insurance Quotes,1,medical insurance quotes for children only,1,medical insurance quotes for small business,1,Most famous romantic love Quotes,1,Most Favourite Love and Romantic Quotes,1,Most romantic love quotes,1,Most romantic love quotes for wife or girlfriend of Aristotle,1,mouth,1,National Anthem Collection,1,New Words,4,on invention,1,on mouth,1,on the earth,2,online gk,4,online quiz question,1,Organizations and their Headquarters,2,Organizations Headquarters,2,Physical Education,6,private cheap health insurance quotes,1,quiz question,5,Quotes,5,quotes about relationships,2,real relationship quotes,2,relationship quotes,2,Romantic love quotes,3,romantic love quotes for girlfriend,1,romantic love quotes for him,2,romantic Love quotes for sweet heart,1,romantic love quotes for wife amp; girlfriend,1,romantic love quotes for wife or girlfriend,2,Romantic Quoted,1,romantic quotes,2,Romantic Quotes of Henri Nouwen,1,Scholarship,2,School,1,Science,7,second existence,1,Sentence,1,short friendship quotes for best friends forever,1,short funny love quotes,6,Short Funny Quotes,3,Short Love Quotes,3,small business health insurance quotes,1,Spelling Skills,1,Sports Knowledge,12,SSC Result,1,Summary Writing in English,1,Technology,1,Tense,4,the heart and the blood,1,the human body,6,the limbs and joints,1,the lungs and respiration,2,the medical discoveries,1,The Muscles,1,the skin,1,the universe,1,Top friendship quotes,1,top funny chrismas quotes,1,Top Funny Christmas Quotes,2,Top Love Quotes,1,Top Romantics Quotes,1,University,13,Verb,1,Video,3,W.B. Yeats romantic love quotes,1,William Butler Yeats quotes,1,world,2,Writing Skills,7,
ltr
item
Knowledge World: 32nd BCS Preliminary MCQ Questions and Answers
32nd BCS Preliminary MCQ Questions and Answers
Here you will get all previous questions and answers. you may find mistake or wrong answers. If you get any kind of mistake or wrong answers then don't forget to write us in our comment box or contact us by using our email. If you have any opinion, then, of course, express to us. Thank you. To your success........ Knowledge World
https://1.bp.blogspot.com/-UkGrq2lPQh4/WvZlfQvcdeI/AAAAAAAAAfo/FjF89SSnQNICinalc7qtszKi_JJldNRgQCLcBGAs/s1600/BCS%2BPreliminary%2BMCQ%2Bquestions%2B%2526%2BAnswers.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-UkGrq2lPQh4/WvZlfQvcdeI/AAAAAAAAAfo/FjF89SSnQNICinalc7qtszKi_JJldNRgQCLcBGAs/s72-c/BCS%2BPreliminary%2BMCQ%2Bquestions%2B%2526%2BAnswers.jpg
Knowledge World
https://www.knowledgeworldbd.com/2018/05/32nd-bcs-preliminary-mcq-questions-and.html
https://www.knowledgeworldbd.com/
https://www.knowledgeworldbd.com/
https://www.knowledgeworldbd.com/2018/05/32nd-bcs-preliminary-mcq-questions-and.html
true
2108423075531647583
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy